hoppa över till:
MAT
Vad gör den belgiska chokladen så speciell?
Även om det var Mesoamerikanerna som upptäckte kakaobönans potential var det belgarna som gjorde den till en konstform. När det gäller choklad, finns det belgisk choklad och så finns det all annan choklad…

En kort historia om belgisk choklad
Belgiens och chokladens kärlekshistoria började redan år 1635 under landets spanska ockupation, kort efter att chokladen först kom till Europa från Mesoamerika. Med en smak som inte liknade något landet hade upplevt tidigare, blev dess inträdande en sensation och under mitten av 1700-talet hade den redan blivit en extremt populär lyxvara i över- och medelklassen. Men det var inte förrän den belgiska chokladtillverkaren Jean Neuhaus II först skapade pralinen 1912 som den utsökta belgiska chokladen vi känner till idag verkligen började ta form och bli känd världen över.
Ätbara mästerverk
Även om pralinerna, de utsökt fylliga mjuka chokladbitarna med ett tunt chokladskal, är belgarnas mest berömda chokladskapelse tillverkar de även några av världens bästa tryfflar. Dessa innehåller ofta en intensiv chokladfyllning med överdrag av utsökta kex eller kakaopulver av hög kvalitet. Det finns också en mindre men ändå extremt livskraftig marknad för produktion av lyxiga handgjorda chokladföremål såsom ägg, djur, figurer och hjärtan för speciella tillfällen som påsk, jul och alla hjärtans dag.
Vad gör choklad så magiskt?
För att sammanfatta: Hantverk. Belgiska chokladmästare anses vara några av, om inte de allra bästa i världen på att skapa choklad – och det med rätta. Det är genom striktheten, finessen, traditionen och det rena hantverket i tillverkningen av den belgiska chokladen som de har uppnått detta rykte. Belgarna tar sin choklad på största allvar och så pass seriöst att det till och med har skrivits in i deras lag att sammansättningen av belgisk choklad ska innehålla minst 35 % kakao.
Bara det bästa för Magnum
Så med allt detta i åtanke är det helt självklart att inget annat är bra nog för våra härliga Magnum-glassar än denna förstklassiga belgiska choklad. När vi skapar små stunder av glassnjutning för dig vill vi inte välja en choklad som är något annat än det allra bästa. Du vet den där känslan du får när du sätter tänderna i din Magnum-glass? Det är hundratals år av belgisk kunskap om choklad, tradition och expertis koncentrerade i ett enda underbart ögonblick av ren njutning.