hoppa över till:

PLANETEN
Vi värnar om skogen för framtiden
Vi må vara mest berömda för vår silkeslena Magnum-choklad, men vi är också väldigt engagerade i att skydda och bevara det område som förser oss med det mesta av vår kakao – Elfenbenskusten. Därför är vi stolta över att kunna presentera vårt trädplanteringsprogram, med målet att skydda och återställa mångfalden i livsmiljöerna i detta område.
Elfenbenskusten är en av världens största kakaoproducerande områden, och framför allt Cavally är ett av de områden på vår planet som har störst biologisk mångfald. För att fira International Day of Forests lanserade vi 2021 vårt återskogningsinitiativ där vi tillkännagav vårt åtagande att plantera 465 000 nya träd i regionen. Det räcker för att täcka ett område som är nästan 2,5 gånger storleken av Paris.
Vi utbildar även lokala odlare i hållbara tekniker så att de kan ta hand om plantorna och se till att de trivs och i sin tur bevara den lokala livsmiljön för kommande generationer.
Men det är inte allt. Vi samarbetar också med lokala samhällen och grupper för att se till att våra initiativ för återplantering av skog blir framgångsrika. Detta omfattar bland annat arbete för hållbar markvård, anständig försörjning för odlarna samt att stärka kvinnornas ekonomi för att skapa långsiktiga, hållbara lösningar på Elfenbenskusten.
Dessutom arbetar vi med en rad unika konst- och radioprogram som bygger på vår långa historia av att stödja viktiga ändamål genom konst. Målet med programmen är att hjälpa lokala odlare och samhällen att förstå vikten av att bevara dessa viktiga livsmiljöer för framtida generationer samt att göra dem mer medvetna om sina rättigheter, för att bekämpa illegal avskogning.
Här bör särskilt vår radioserie nämnas, som kommer att nå en av fyra lokala kakaoodlare i Cavally-regionen.
"Vi är stolta över att kunna presentera vårt arbete för att skydda och bevara skogen på Elfenbenskusten där vi odlar det mesta av vår kakao. Det hjälper oss att fortsätta på rätt väg för en hållbar framtid, för oss och för våra lokala kakaoodlare. Det innebär också att glassätare kan njuta av sin Magnum-glass och samtidigt veta att de har gjort ett bra val för både människorna och planeten."
Ben Curtis, Brand Director.



Hållbarhet spelar en central roll i allt vi gör, från vaniljextraktet i våra aromer till träet vi tillverkar våra glasspinnar av.