hoppa över till:

Produkt
Hållbara ingredienser. Hållbar njutning.
Hållbarheten hos vår glass är lika viktig för oss som smaken, från odling av kakaobönan till sista tuggan. Därför är varje gnutta kakao och vaniljextrakt vi använder ansvarsfullt och hållbart framtagen.
Faktum är att 100 % av vaniljen i våra aromämnen och 100 % av kakaobönorna vi använder odlas ansvarsfullt på Rainforest Alliance-certifierade odlingar.
Vår varsamt framtagna kakao
Vi samarbetar med odlare på Rainforest Alliance-certifierade jordbruk för att säkerställa att de kakaobönor vi skördar inte bara har rätt kvalitet utan även är ansvarsfullt framtagna. Genom att använda mer genomtänkta jordbruksmetoder, skydda vattendrag och endast använda biologiska och naturliga bekämpningsmedel bidrar våra odlare till att skydda sina jordbruksmarker för framtida generationer.
Våra odlare har arbetat på små familjejordbruk i generationer och känner igen en bra kakaoböna när de ser en. De väljer därför bara ut de allra bästa. Utifrån sin erfarenhet och kunskap ser de till att inga bönor skördas för tidigt eller för sent och undviker på så sätt onödigt svinn.
När odlarna har skördat bönorna kokar de dem försiktigt i bananblad och låter sedan naturen göra jobbet. Genom att låta bönorna fermentera i åtta dagar utvecklar de sin fylliga, fruktiga smak. När bönorna har torkat rostar man dem varsamt, därefter mals och blandas de så att de är redo att förvandlas till vår silkeslena och ikoniska choklad.


Vår hållbart producerade vaniljarom
Vaniljen i vår naturliga arom kommer från Savaregionen i norra Madagaskar där den odlas av lokala Rainforest Alliance-certifierade odlare.
Utifrån sin erfarenhet och kunskap odlar de kakaobönorna på ett mer hållbart sätt, tills de är mogna och redo att skördas, tvättas, torkas och härdas - alltihop för hand.
Denna uppmärksamhet för detaljer främjar inte enbart mer hållbara odlingsmetoder utan får också fram den söta och blommiga vaniljsmak som gör vår glass så fantastisk.


Smakar gott, gör gott
Vi arbetar för att göra en positiv skillnad i hela Västafrika. Därför strävar vi efter att förbättra livet för våra kakaoodlare och deras familjer genom att ge högre inkomster och bättre tillgång till utbildning. Detta sker konkret genom olika program och ideella välgörenhetsorganisationer, såsom 100 Weeks.
Läs mer om det arbete vi gör i Västafrika för att stödja lokalbefolkningen och vår planet.
Vi har också inlett ett samarbete med Symrise och Rädda Barnen genom Vanilla for Change-programmet där vi tillhandahåller sjukförsäkringar, genomför utbildningsprogram och stödjer utbildning för de samhällen vi arbetar med på Madagaskar. Tillsammans stödjer vi redan 40 000 personer i 76 byar runt om i landet.

Hållbarhet spelar en central roll i allt vi gör, från vaniljextraktet i våra aromer till träet vi tillverkar våra glasspinnar av.