Pressrum

På GB Glace svarar vi gärna på dina frågor om oss och om våra produkter. När vi lanserar nya produkter och andra stora händelser kommunicerar och informerar vi också genom pressreleaser, vilka vi också publicerar här på sajten.

Är du frilansskribent eller medarbetare på större redaktioner och inte nås av vår information är du välkommen att höra av dig till oss så registrerar vi dig på vår maillista för framtida utskick. Precis som vanligt sker årets största lansering av glassnyheter i mars, vecka 10.

I vår bildbank hittar du dels våra nya produkter men också nostalgiska glasskartor från 60-talet, receptbilder samt logotyper. GB Glace ingår i dagligvarukoncernen Unilever som i sin tur är medlem i EUROGLACES som är en Europeisk sammanslutning av glasstillverkare. Läs mer på www.unilever.se och www.euroglaces.eu

Presskontakt:

Riitta Jantunen
Tel: 00358 40 80 35 671 (finskt nummer)

PR-byrå GB Glace:

gb@edelmandeportivo.com

Pressreleaser

2017-03-07
Här är Sveriges gladaste stad – nu ska de få resten av Sverige att le!

Jönköping är Sveriges gladaste stad, enligt en ny Sifo-undersökning från GB Glace som visar att Jönköpingsborna skrattar och ler mest i landet. Detta vill nu GB Glace ta vara på och firar 75 år av glädjespriande genom ett initiativ som ska få fler svenskar att le.

En ny undersökning visar att Jönköping är Sveriges gladaste stad och nästan alla (98 procent) Jönköpingsbor skrattar och ler en eller flera gånger om dagen, jämfört med lite drygt nio av tio (92 procent) i Västerås, Sveriges minst glada stad. I Västerås är det också mer än dubbelt så många (15 procent) som inte ser sig själva som glada personer, jämfört med i Jönköping där det endast är 7 procent. Nu vill GB Glace ta vara på de positiva effekter som leenden har på människor och sprida Jönköpings leenden i hopp om att smitta såväl Västerås som resten av landet, under sitt nya initiativ #LeendeEpidemin.

Ladda ner hela pressreleasen: Här är Sveriges gladaste stad – nu ska de få resten av Sverige att le!

2017-02-09
75 år av glass och glädje – nu är vårens nyheter äntligen här!

GB Glace har spridit leenden med sina glassar i 75 år och årets nyheter är inga undantag. Bland nyheterna finns något för alla smaker och sinnen i en härlig mix av kokos, lakrits, mint, kaksmulor och choklad. Våren närmar sig med stormsteg och det innebär såklart att GB Glace äntligen släpper sina glassnyheter. Bland årets åtta spännande tillskott finns det något för alla. Det laktos- och glutenfria sortimentet får spännande nyheter och Magnum fortsätter att utmana.

– Det känns extra fint att fira att GB Glace fyller 75 år just i år när årets nykomlingar verkligen erbjuder något för alla, säger Jon Hilander, produktchef för pinnar och strutar på GB Glace. Vi arbetar ständigt med att kartlägga trender och tillgodose alla olika smaker och preferenser – årets nyheter speglar verkligen detta. När vi har något som passar alla kan vi fortsätta att sprida glassiga leenden runt om i hela landet.

Ladda ner hela pressreleasen: Pressmeddelande Årets Nyheter (PDF)
Ladda ner årets glassbilder: GB Glace bilder

2015-02-09 – Årets glassnyheter är äntligen här 
GB Glace presenterar nio glassiga nyheter.

Snart är sommaren här och årets efterlängtade nyheter från GB Glace är redo att presenteras. Bland de nya inslagen på glasskartan finns flera nyheter för alla nöt- och chokladälskare, en frisk isglass för alla barn och slutligen en riktigt god glass för alla laktos- och glutenintoleranta.

Årets glasskarta från GB Glace innehåller hela nio nyheter som möter alla glassälskares olika önskemål med smaker som varierar från kraftfulla choklad- och nötsmaker, uppfriskande citrus och milda hallontoner. Extra festligt blir det i år eftersom den älskade GB-gubben fyller 50 år och det firas att han har varit symbol för GB Glace sedan 1965.

– Det är med stolthet vi presenterar glassnyheterna för 2015! Årets glassar innehåller härliga smaker såsom choklad, hallon, kaffe, jordnötssmör, citrus och yoghurt – en härlig mix där vi hoppas att alla ska hitta sin favorit! Att kakaon i flera av våra nyheter är Rainforest Alliance-certifierad är vi såklart extra stolta över, berättar Dominika Hagborg, Marknadschef på GB Glace. […]

Ladda ner hela pressreleasen: Pressmeddelande Årets Nyheter (PDF)
Ladda ner GB Glace Bildblad (PDF)

2014-02-27

Årets glassnyheter bjuder på lyxigt Magnum-jubileum, Sveriges största glass och en Taco-glass till fredagsmyset!

2014 är ett år fyllt av glädje och ett stort jubileumsår för oss på GB Glace. I år firar Magnum 25 år och då hyllar vi Magnums ursprung med choklad och glass när den är som allra bäst! Ett jubileum behöver något alldeles extra, därför är vi extremt stolta att presentera nya Magnum Marc de Champagne Limited Edition, Magnums lyxigaste glass någonsin. Dessutom har Sveriges äldsta glass 88:an uppnått en hedersvärd ålder, hela 50 år. Det ska vi fira med extra spännande glassnyheter!

Ladda ner GB Glace Bildblad (PDF)
Ladda ner Pressmeddelande Årets Nyheter (PDF)

2013-03-05
Magnum möter våren med fem härliga kyssar
Magnum, glassen för njutningssökarna, med len vanilj och ett lyxigt chokladöverdrag presenterar nyheter lagom till vårens antågande. För att skapa årets Magnumserie – Magnum 5 Kisses – har inspiration hämtats från världens huvudstad för romantik, njutning och lyx – Paris. Med sofistikerade recept från den romantiska franska bakverksvärlden ”Patisserie” är varje Magnum-kyss lika härlig, intensiv och oemotståndlig som en riktig kyss.

Ladda ner Pressinformation Magnum 5 Kisses (PDF)

2013-03-05
Årets glassnyheter bjuder på Magnum-kyssar, ny Daimstrut och Marabou som glass
Vi på GB Glace presenterar nu stolt våra spännande glassnyheter för året! När vi äter vår första glass för året framkallar det glädjefyllda, positiva känslor om att sommaren är på väg; slöa dagar i parken, ljumma kvällar med vänner blandat med sol, bad och semester. Hela tolv nyheter finns det att välja på i år, bland annat de fem bakverksinspirerade Magnumnyheterna Magnum 5 Kisses, en ny somrig smak på omåttligt populära Daimstruten och en ny favorit för alla åldrar: Maraboupinnen.

Ladda ner GB Glace Bildblad (PDF)
Ladda ner Pressmeddelande Årets Nyheter (PDF)

2012-11-20
Omedelbar återkallelse av Favorit.
Vid våra rutinkontroller upptäcktes det att en korskontamination av chokladen har skett på ovanstående lotkoder. Chokladen innehåller således nötter vilka är allergener och bör inte förtäras av nötallergiker.

Ladda ner Pressrelease (PDF)

2012-05-11
GB Glace – Sveriges glassigaste 70-åring
Att svenskarna är ett glassälskande folk med en genomsnittlig glasskonsumtion på 11,5 liter glass per år, är något som 70-årsjubilerande GB Glace vet allt om. Sedan 1942 har man kittlat svenskarnas smaklökar med allt från Puckstång till Daimstrut och ambitionen att dagligen erbjuda Sveriges godaste glass har knappast mattats av med åren.

Ladda ner Pressrelease (PDF)

2012-05-11
Visste du att… om Sveriges glassigaste 70-åring
Visste du att Lakritspucken var den glass som fick sämst betyg av alla glassarna i sortimentet under lanseringsåret (1982) när GB:s konsumentpanel gjorde sin bedömning? Trots det slog Lakritspucken förväntad försäljning fyra gånger om, det året!

Ladda ner och läs mer (PDF)

2012-04-13
Produktfakta rörande alla våra glassar!

Ladda ner Produktfakta (PDF)

2012-03-25
GB-gubben Clovve och hans Clovina har fått en son
Den 25 mars klockan 02.43 fick GB-gubben Clovve och hans Clovina en liten son på friska 7 450 gram. Pojken kommer att få sitt namn offentliggjort vid ett högtidligt dop, senare i höst.

Ladda ner Pressrelease (PDF)

2012-03-06
GB firar 70 år med smakfulla glassnyheter
I år fyller GB 70 år som glassleverantör och till folkets glädje firas detta med 10 spännande glassnyheter lagom till vårvärmen.

Ladda ner Pressrelease

2012-03-06
Magnum stärker sitt engagemang för hållbar utveckling – Ytterligare sju Magnumglassar blir Rainforest Alliance-märkta
Under 2011 påbörjade Magnum resan mot målet att enbart använda kakaobönor från odlingar med Rainforest Alliance certifiering. I fjol presenterades nya Magnum Ghana som då var den första glassen som fick äran att bära Rainforest Alliancemärkningen. I år tar Magnum ett stort kliv mot det långsiktiga målet då ytterligare sju glassar i Magnumfamiljen tilldelas hållbarhetsmärkningen.

Ladda ner pressrelease (PDF)

2011-03-07
Årets glädjande smaker
Årets nyheter från GB Glace utgörs av tretton fantastiska smaksensationer. Här finns allt från segertippade drömstrutar till filuriga ispinnar och en skruvad favorit. Kalorisnåla alternativ blandas med barnvänliga smakmixar och lyxigt god choklad. I årets glassboxar kan alla hitta en vinnare. […]

Ladda ner pressrelease (PDF)
Ladda ner bildblad (PDF)

2011-03-07 – Dela glädjen – säg det med en glass
Glada minnen kan skapas av de minsta ting, av ett leende, av ett gapskratt eller en
underbart god glass. GB Glace har gett svenskarna minnesvärda glasstunder i snart 70
år och är inte nöjda förrän de står bakom 9 miljoner leenden varje dag. […]

Ladda ner pressrelease (PDF)

2011-03-07 – Magnum Ghana
– nykomling med smak för hållbar utveckling
Under 2011 påbörjar Magnum resan mot målet att enbart använda kakaobönor från odlingar med Rainforest Alliance-certifiering. Magnum Ghana är den första glassen som lanseras med Rainforest Alliance-certifierad kakao, men fler följer och redan 2013 siktar Magnum Norden på att vara framme vid målet. […]

Ladda ner pressrelease (PDF)

2010-02-17 – Nu får GB-gubben sin Clovina
Den 16 maj skrivs sann glasshistoria. Då vigs den folkkära GB-gubben Clovve och hans Clovina på ett försommarvackert Liseberg i närvaro av Sveriges alla glassfantaster och en rad spännande artister. […]

Ladda ner pressrelease