Nostalgi-2000

2000 talet

På 00-talet blir vi digitala och mobila som aldrig förr. Bredband ersätter modemen och telefonerna kan vi plötsliga använda till att surfa, fotografera, mejla och lyssna på musik. Vi umgås alltmer på internet, via ”platser” som Lunarstorm, MySpace och Facebook. Barnfamiljens främsta julklappsdilemma är nog detta: Xbox, Playstation eller Nintendo?

GLASSKARTOR

MODE & PRYLAR

UggsUggs

Under ett par år har många tjejer varma, mysiga stövlar till shortsen eller den korta kjolen. Även mitt i sommaren. De kommer ursprungligen från Australien eller Nya Zeeland, men blir mode tack vare Hollywoodstjärnor som Pamela Anderson.

T-shirtT-shirt

Vadå t-shirt? Den har väl varit lika modern sen den uppfanns? Men den är nog aldrig så chic som på 00-talet. Den kan ha udda skärning, sömmar på utsidan och annorlunda material. För att inte tala om alla T-shirts med tryck – statusloggor, textrader, namn och bild på artister, eller konstnärliga grafiska motiv.

Digital-kameraDigital-kamera

På 00-talet slutar vi nästan helt att framkalla bilder. Bilderna ser vi direkt på en skärm i kameran och sedan sparar vi dem i datorn. Så småningom finns digitalkameran även i mobiltelefonen. Vi tar bilder och skickar dem direkt till våra vänner.

FILM & MUSIK

Film

2000-talet är fortfarande nära. Vad kommer du att minnas bäst av decenniet? Sex and the city eller Finding Nemo? Det får framtiden utvisa.

SATC
Spirited away
How I met your mother
Little miss Sunshine
Finding Nemo

Musik

Öppna listan i Spotify

  1. Umbrella
  2. You’re Beautiful
  3. One More Time
  4. I’d Rather Dance With You
  5. Crazy In Love
  6. Viva La Vida
  7. The Ketchup Song
  8. Yeah!
  9. Can’t Get You Out Of My Head
  10. Beautiful Day