Glädjespridaren

Bli en glädjespridare du också!

Jag får ofta frågan: ”Clovve, hur kan du vara så glad jämt?” Då svarar jag alltid: ”Genom att göra andra glada!” Att peppa, hjälpa och muntra upp andra, det gör mig glad. Här är mina sex bästa knep till hur du kan bli en glädjespridare.

1. Le ofta

Leenden smittar. Försök själv att tjura när någon ler glatt mot dig. Inte så lätt, eller hur? Och visste du att ett leende gör skillnad även om det inte syns? Till exempel när du pratar i telefon. Testa att växla mellan glad och sur min samtidigt som du pratar. Hör du skillnaden?

2. Bjussa på dig själv

Våga bjuda på dig själv så kommer du bidra till fler skratt. Gillar du att sjunga så sjung! Tycker du om att klä ut dig, gör det! Tänk inte på vad alla andra kommer tycka, allas sätt är bra. Och visar du att det är okej att bjussa på sig själv så kommer du få med dina vänner också.

3. Hjälp till

Hjälp en kollega som har det stressigt på jobbet. Eller trösta någon som är ledsen. Hjälp dina föräldrar med disk, dukning eller städning. Allra bäst effekt får du om du erbjuder din hjälp innan de hunnit be dig.

4. Var snäll mot dig själv

Att göra andra glada betyder inte att man ska strunta i sig själv. Det är viktigt att aldrig göra något som känns fel, bara för att andra vill det. Om du verkligen inte tycker om kräftor så kan du ju äta något annat, även om det är kräftskiva. Det är lättare att göra andra glada om man själv mår bra.

5. Ge bort en present

Presenter behöver varken vara stora eller dyra. Oftast är det faktiskt tanken som räknas. Ta med en blomma till mormor nästa gång du hälsar på. Ge bort grejer som du inte använder längre.

6. Ge bort en glass

Vem blir inte glad av att få en glass? Du kan ge bort våra goda glassar från GB Glace till vännerna nu på en gång. Gå till Glasskiosken och se hur det funkar!

Hur gör du andra glada?
Du har säkert egna bra knep för att göra familj och vänner glada. Dela med dig av dina tips!