Här är ditt liv Clovve

Clovve har varit en svensk glassikon och glädjespridare sen 1965. På gator och torg över hela Sverige kan du se hans glada leende och färgsprakande uppenbarelse, i egen hög person eller avbildad på affischer.

När Clovve dyker upp vet du att glassen inte är långt borta. Här är höjdpunkterna i hans långa och framgångsrika karriär som GB-gubbe.

Här är ditt liv, Clovve!

1960-2010

There’s a new clown in town

60-TALET. 1965 tar GB-gubben steget in i rampljuset. Efter att ha varit en i mängden av GB-figurer är han plötsligt omslagspojke på glassen Pajaspinne.

En ny stjärna är född. Och den gamla stjärnan Puck får bittert lämna scenen för gott.

There's a new clown in town

Bryter den tioåriga tystnaden

70-TALET. GB-gubben gör kometkarriär, och hans smittande leende och välbekanta rondör syns överallt på landets gator. Ändå är han länge ett mysterium. Han talar inte med någon, och ingen tycks ens veta vad den mystiska glassikonen heter.

Så, tio år efter genombrottet bryts äntligen isen. Han ställer upp på en exklusiv intervju i GB:s personaltidning Glaciären – nu under artistnamnet GB-pajasen.

Bryter den tioåriga tystnaden

Affischnamn för trafiksäkerhet

70-TALET. GB-gubben har vant sig vid sin stjärnstatus och vill utnyttja den för ett gott ändamål. När föreningen NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) inleder ett samarbete med GB, ser han sin chans att efterträda Anita och Televinken som dragplåster. Det hela är tänkt att mynna ut i trafikspelet, ett sällskapsspel som barnen kan spela i baksätet på bilen, samtidigt som de äter glass. Om det i slutändan faktiskt blir något Trafikspel är ovisst.

Bild: Clovve och NTF:s ordförande ingår samarbete

Bild: Clovve och NTF:s ordförande ingår samarbete

Bild: Clovve och NTF:s ordförande lirar Trafikspelet

Bild: Clovve och NTF:s ordförande lirar Trafikspelet

En atlet och en playboy

80-TALET. Under kampanjen ”GB i farten” i början av 1980-talet får vi följa med GB-gubben på hans många fritidsaktiviteter. Det visar sig att han har ett stort intresse för sport, den runda figuren till trots. Han är inte bara duktig på bollsporter, utan imponerar både i formel-1-bilen och på vindsurfingbrädan.

Bilder: Clovve sportar loss ordentligt på 80-talet.

Bilder: Clovve sportar loss ordentligt på 80-talet.

Bild: Clovve syns med en galen clowntjej.

Bild: Clovve syns med en galen clowntjej.

”Den nya sportiga imagen gör Clovve extra omsvärmad. Han dejtar flitigt under en period, och en dam fastnar till och med på några paparazzibilder. Inga av hans romanser blir dock särskilt långvariga.”

Århundradets avslöjande

80-TALET. 1985 får GB-gubben sitt livs make-over. Den kisande, vinkande clownen med huvudet på sned får nu en mer livfull och ungdomlig look. Dessutom avslöjar han äntligen sitt riktiga namn: Clovve. Året därpå blir han huvudperson i serietidningen ”Clovve och favoriterna”, som är en omedelbar succé.

Bild: Clovve med 1985 års Disney-stil

Bild: Clovve med 1985 års Disney-stil

Från nakenchock till kärleksrus

Bild: Clovve i kalsonger

Bild: Clovve i kalsonger

90-TALET. Efter några lugna år skapar Clovve rubriker igen 1998. Det är dags för ett nytt stilbyte, och under en kort period syns han i bara kalsongerna, till mångas förtjusning. Kanske är det redan då som en viss clowndam får upp ögonen för vår glasshjälte?

Efter några lugna år skapar Clovve rubriker igen 1998

Kanske blir uppmärksamheten lite för mycket för Clovve? Han är ju ingen ungdom längre. Några år senare återgår han i alla fall till sin gamla stil.

Love is in the air

2000-TALET. 2009 överraskar Clovve hela svenska folket med att stolt visa sig på gator och torg med sin nya flickvän tätt intill. Clovina heter hon och den här gången är det äkta kärlek. Året därpå gifter sig det förälskade paret. Bröllopet sker på Liseberg den 16 maj 2010, och deras goda vän Lisebergskaninen är bestman. Det blir en glad och festlig dag, med uppvaktning av folkkära artister och glassälskande gäster från hela Sverige.

Bild: Officicell bröllopsbild

Bild: Officicell bröllopsbild

Nu är Clovina en del av GB-familjen. Tillsammans sprider det lyckliga paret glassglädje på badstränder, i parker och på gator runtom i landet. De ser fram emot ditt nästa besök!