Skip to content
Återvinn, tack!

Återvinn, tack!

Från att rädda liv till rymdresor, har uppfinningen av plast förändrat världen. Men plastens bekvämligheter resulterade också i en så kallad släng-kultur. Tänk på det faktum att många engångsprodukter av plast, som plastpåsar och omslagspapper, används endast i några minuter trots att de har en potentiell livslängd på hundratals år.

Många av de plastförpackningsmaterial som finns överallt i världen, har vi vårt namn på. Vi anser att plast vi använder i våra produkter är vårt ansvar och har därför åtagit oss att avlägsna den från våra gator, floder och hav.

Vår vision är en värld där vi tillsammans arbetar för att säkerställa att plast återanvänds, återvinns eller lämpas att samlas in via matavfallsinsamling. Detta säkerställer ytterligare att plasten stannar inom den cirkulära ekonomin och hålls utanför naturen.

I nästan 100 år har vi stått vid våra grundares tro på glassens magiska förmåga att smälta hinder och förena oss. Plast är ett värdefullt material, så låt oss arbeta tillsammans för att sluta cirkeln.

Håll utkik efter den NYA märkningen på alla våra förpackningar!

Who I'm Wall's helps

Hur du återvinner din GB förpackning

På GB tror vi på ärlighet och har därför åtagit oss att vara helt transparenta gällande våra förpackningar. Vi hoppas att den här informationen gör det lättare för dig när du funderar på hur du sorterar våra förpackningar. Vi inser också att vi ännu inte är perfekta. Vi arbetar så hårt vi kan för att minska mängden förpackningsmaterial och se till att alla förpackningar vi använder är källsorteringsbara. Under tiden hoppas vi att informationen du hittar här är till hjälp.

Träpinnar, omslag och multipack

Alla våra multipackkartonger är återvinningsbara. Se till att du lägger dem i pappersåtervinningen när du är klar, glassomslagen källsorteras som plast. Våra träpinnar ska sorteras som övrigt hushållsavfall, i vissa kommuner går det att kasta glasspinnen i den bruna papperspåsen för matavfallsinsamling, hör av dig till din kommun. Pinnarna är dock inte lämpliga för hemmakompost. 

Förpackning för glass i bytta.

Plastförpackningarna som används för våra glassar i bytta är återvinningsbara. Bytta, lock och försegling källsorteras som plast. 

Viennetta, Cornetto, Calippo och Trocadero Zero.

Omslagspapperet för Cornetto och Viennetta brickan är ännu inte återvinningsbara. Dessa sorteras som övrigt hushållsavfall. Vi arbetar med att utveckla en lösning som håller för de krav på förpackning som vi satt samtidigt som den fortfarande bevarar kvaliteten på vår glass. Däremot kan locket på Cornetto samt Calippos förpackning och lock källsorteras som papper. Locket på Trocadero Zero ska sorteras som plast och förpackningen som papper.

För mer information om återvinning av förpackningsmaterial i ditt område, besök: www.ftiab.se